BitGold – najpovoljnija kupnja investicijskog zlata

NAJPOVOLJNIJE INVESTICIJSKO ZLATO

Investicijsko zlato moguće je kupiti na mnogo mjesta, ali pritom valja voditi računa o njegovoj cijeni i kvaliteti (čistoći). Jedan od načina i to vjerojatno najpovoljniji je i kupnja investicijskog zlata online putem kanadske kompanije BitGold. Kupnja zlata putem BitGolda je namjenjena prvenstveno ulagačima koji žele da se zlato čuva u specijaliziranim trezorima, tj. onima koji ga ne žele čuvati kod kuće.

BitGold trgovinska platforma

BitGold trgovinska platforma

Kupnja se obavlja putem interneta, a plaćanje je moguće obaviti putem devizne doznake, ali i bankovnih kartica. Plaćanje putem bankovnih kartica je upravo najjednostavni način kupnje manjih količina zlata, a za veće narudžbe ostaje bankovni transfer. Kartice mogu biti kako debitne, tako i kreditne.

Bitgold cjenik

Cjenik usluga BitGold Inc. – niže ne može!

Cijena zlata je samo 1 % iznad spot cijene zlata što je najniža moguća cijena zlata igdje dostupna. Ne vjerujem da je igdje moguće kupiti zlato uz trošak od samo 1 %, a da u tu cijenu bude uračunato još i besplatno skladištenje i osiguranje. Ponavljam, u tu cijenu uključeno je i čuvanje i osiguranje kupljenog zlata. Trezori sa kojima imaju sklopljen ugovor su Brinks-ovi trezori koji se nalaze u Zurichu, Londonu, Singapuru, Hong Kongu, Torontu i New Yorku. Riječ je o specijaliziranim trezorima u kojima se čuvaju isključivo plemeniti metali. The Brinks Company je svjetski poznata kompanija u segmentu čuvanja plemenitih metala, tako da njihovi trezori pružaju klijentima potpunu sigurnost pohrane kupljenog zlata. Zlato se može deponirati u bilo koji sef po želji kupca, ali za nas bilo bi poželjo zlato pohraniti u sefovima u Londonu ili Zurichu. Možda najbolje u Londonski trezor jer je Londor u EU, pa prilikom uvoza ne bi bilo nikakvih carinskih komplikacija, pošto je poštanski promet između zemalja članica EU potpuno slobodan. U svakom slučaju, ti su gradovi najbliži ako klijent želi dostavu zlata na kućnu adresu jer će mu time troškovi transporta biti najniži. Dostava fizičkog zlata moguća je u obliku pločica od 10g na više.

Cijena zlata kod BitGolda je najpovoljnija jer se vlasništvo nad zlatom raspoređuje između klijenata unutar trezora bez da zlato fizički napušta trezor. Na taj način, zlato nema transportnih troškova, kao ni troškova osiguranja, pa se može prodavati po tako povoljnoj cijeni. Ukoliko klijent želi dostavu na kućnu adresu, tada će sam snositi troškove transporta i osiguranja. Veliki plus za BitGold je i besplatno čuvanje i osiguranje u trezorima jer se identična usluga kod drugih trgovaca zlatom naplaćuje i do 1,5% godišnje, a što nije zanemarivo.

BitGold pridaje puno pažnje transparentnosti i zaštiti klijenata. Svi aspekti njihove  tehnološke infrastrukture dizajnirani su  kako bi zaštitili sigurnost imovine klijenata.

Bitgold usluga

Navodimo neke argumente:

Stvarna kompanija

BitGold ima sjedište uTorontu, Kanada, na adresi: 334 Adelaide Sv West 3. kat, Toronto, Ontario M5V 1R4 Kanada. Broj telefona je: 1-800-854-7418.

Nadzor kanadskog regulatora – FINTRAC

BitGold Inc je ovlaštena kanadska korporacija za financijsko poslovanje sa dozvolom kanadskog regulatora “FINTRAC” za obavljanje poslova zastupnika u poslovanju sa plemenitim metalima. U svijetu je veoma malo trgovaca zlatom čije poslovanje je pod nadzorom regulatora. Regulatori daju dodatnu sigurnost klijentima jer su njihovi nadzori poslovanja veoma strogi, pa je time mogućnost bilo kakvih malverzacija svedena na minimum.

Revizorska tvrtka – PricewaterhouseCoopers

Financijske izvještaje kompanije BitGold Inc revidiraju PricewaterhouseCoopers, jedna od najvećih revizorskih tvrtki u svijetu koja svoje korijene vuče od 1849. godine. Njihovi financijski izvještaji revidiraju se u skladu sa Međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja (MSFI).

Revizija zlata u trezoru

Revizija deponiranog zlata u trezoru odvija se u realnom vremenu što omogućuje trenutni uvid u vlasništvo zlata.Vlasnički zapisi štite se na sljedeći način:

  1. Digitalni i fizički primjerci (backup verzija) rade se svaki dan.
  2. Svakih 24 sata, kriptirana digitalna kopija, šalje se trećoj strani – revizoru putem sigurne šifrirane veze.
  3. Vanjski revizor obavlja najavljene i nenajavljene revizije vlasničkih zapisa tijekom godine.

Čistoća zlata .995 (99,5%)

Korporativni opći akt  društva zahtijeva da kupuju ili prodaju samo ispitano investicijsko zlato čistoće .995, tj.  (99.5%) ili više. Kupuju se samo poluge zlata od dobavljača sa odobrenog popisa prerađivača čije zlato zadovoljava minimalne specifikacije postavljene od strane London Bullion Market Association (“LBMA”). The Bricks Company je kao upravitelj i vlasnik trezora, također, jamac da se u trezoru nalazi samo najčišće investicijsko zlato.

Burzovna kotacija

BitGold Inc kao kompanija kotira na Toronto Stock Exchange (“TSX Venture”), pod simbolom “XAU”. Tijekom godine izrađuju 4 kvartalana izvještaja koju su dostupna svim ulagateljima i klijentima. Prisutnost na burzi jamči ulagateljima da je riječ o ozbiljnoj kompaniji čijim dionicama se trguje na burzi.

Korporativno upravljanje

BitGold Inc je usvojila najbolje prakse u korporativnom upravljanju. Korporacijom upravlja Upravni odbor kojeg čine dva neovisna direktora. Kompletna organizacijska struktura zaposlenika dostupna je na njihovim web stranicama.

Vlasništvo zlata

Svaki gram, kilogram ili tona zlata koje kupac stekne putem BitGold-a je njegovo vlasništvo i raspoređuje se na kupca nakon što je transakcija namirena. Uvjetima pružanja usluge nedvosmisleno je definirano da BitGold Inc. samo čuva povjerenu robu za korist kupca. Zlato se drži na individualnim i odvojenim računima kupaca.

100% osiguranje zlata u trezoru

Svo investicijsko zlato deponirano u ovlaštenim trezorima osigurano u je iznosu od 100%. Ovo osiguranje se realizira putem The Brinks Company.

KYC / AML protokoli i politike

BitGold Inc provodi najbolje prakse ”Know Your Customer” (“KYC”) i politike za borbu protiv pranja novca (“pranja novca”). Svaki vlasnik računa prolazi proces indentifikacije dokumenata, te potvrdu broja mobitela.

Kriptiranje podataka

BitGold platforma koristi jake enkripcije (RSA 4096 i AES 256) kako bi zaštitili račune klijenata i njihove osobne podatke.

OTKUP ZLATA

Otkup (prodaja, unovčavanje) zlata moguće je u svakom trenutku putem vlastitog računa otvorenog na internet stranici društva (tzv. BitGold platforma). Trošak otkupa zlata iznosi svega 1% što je, ponovno, najpovoljnija cijena na tržištu. Novac od prodaje (otkupa) zlata moguće je isplatiti na bankovni račun, bitcoin račun, kao i na njihovu  debitnu karticu. Vrijeme obrade zahtjeva za otkup zlata je svega 1 do max. 3 dana ako se isplata radi na bankovni račun.

Bitgold karticaBitGold debitna kartica je najnormalnija bankovna kartica koju možete koristiti na svim prodajnim mjestima i bankomatima. Državljani svih ex-YU zemalja mogu ju zatražiti besplatno. Nikakve mjesečne naknade se ne naplaćuju po kartici. Trošak koji se naplaćuje jest 1% od prodanog zlata i to je sav trošak koji imate. Primjerice, svatko može dio svog novca pretvoriti u zlato, a ako mu zatreba novac, proda dio zlata i isplati novac na svoju besplatnu debitnu karticu. Ponavljam, tom karticom mogu se obavljati sva plaćanja najnormalinje, kao i podizati novac. Ovo je jedinstvena usluga koju nitko drugi trenutno ne pruža. Imati račun u zlatu i besplatnu karticu vezanu uz taj račun – neprocijenjivo, ali nešto revolucionalno tek slijedi.

PLAĆANJA IZMEĐU ČLANOVA

Investicijsko zlato u današnje vrijeme ponovno dobiva na vrijednosti i pažnji. Sve veća zaduženost država, pojedinaca, nekontrolirano tiskanje novaca, visoka razina financijskih tržišta upućuju da će potražnja za zlatom i nadalje rasti. Pretvoriti dio novaca u zlato više se ne čini tako loša ideja ni običnim građanima, a kamoli bogatim pojedincima.

Velik problem sa zlatom je (bio) što je nepraktično, teško, skupo, teško se transportira i sl., a nije ni legalno platežno sredstvo, pa nije ni bilo korišteno kao vid štednje i očuvanja vrijednosti novca. Da ne govorimo o poreznom tretmanu prije ulaska RH u EU. BitGold je uvođenjem svoje debitne kartice napravio revoluciju jer je povezao račun u zlatu sa gotovim novcem koji se može podići na bankomatu, ali to nije sve.

Bitgold transfer zlata ili novca

Prijenos zlata ili novaca između članova!

Prava revolucija je u plaćanjima koja BitGold omogućuje među članovima. Dovoljno je registrirati se na njihovoj web stranici kako bi postali korisnik njihovih usluga i možete primati novac od prijatelja ili poslovnih partnera. Zapravo, bilo novac bilo zlato. Platforma omogućuje da članovi jedni drugima šalju određenu količinu novca ili zlata, čime BitGold postaje ”payment procesor”, poput PayPala, ali sa znatno boljim proizvodom (zlatom i novcem). Želite li dijetetu ili rođaku poslati određenu količinu novca u napr. Australiju, dovoljno je nekoliko klikova mišem i novac je na njegovom računu. Može ga podići na bankovni račun ili već spomenutu debitnu karticu. Napravili ste određeni posao (napr. webdizajn) za Njemca, zatražite od njega plaćanje u zlatu ili novcu putem BitGold platforme. Mogućnosti su brojne.

Za BitGold ćete sasvim sigurno još čuti. Ako Vas zanima kako platforma izgleda i funkcionira, dovoljno je obaviti kratku BESPLATNU registraciju OVDJE. ***Molim da koristite stvarne osobne podatke jer je ovo ozbiljna kompanija i nema smisla ostavljati lažne podatke.***

Investicijsko zlato - banner

Klikni na banner i besplatno testiraj platformu!

Više o investicijskom zlatu, njegovoj povjesti i poreznom tretmanu saznajte u članku ”Investicijsko zlato” – klikni OVDJE.

Leave a Reply