Tehnička analiza nafte i bakra

Dionice i obveznice nisu jedini instrumenti kojima možemo trgovati, što mnogi i znaju, pa između ostalog trguju i sirovinama, te metalima. Današnja tehnička analiza fokusirana je na naftu (FX:USOIL), te bakar (COMEX:HG1!).

Nafta je veoma interesantna posljednjih mjeseci jer je tijekom prošle godine doživjela veliku korekciju cijene i na njoj su mnogi izgubili podosta novaca, naprosto jer nitko nije očekivao takav pad cijene, a korištenje stop-loss naloga je još uvijek mnogima nepoznanica.

Od početka godine cijena nafte ponovno raste, pa su mnogi ponovno uvjereni u daljnji rast cijene nafte (pogledaj FX:USOIL ili FX:USDWTI). No, da li je realno očekivati daljnji rast cijene nafte ili je realnije rast cijene promatrati kao korekciju negativnog trenda:

Analiza cijene nafte

Naftom je, načelno, jednostavno trgovati ako koristimo MarketClub kupovne i prodajne signale. OPREZ, za razliku od dionica kod analize sirovina i metala pratimo crvene i zelene tjedne i dnevne trokutiće za definiranje dugoročnog i kratkoročnog trenda. Isprobajte, analiza nafte je besplatna – KLIKNI OVDJE.

Analizu BAKRA potražite – OVDJE.

 

Leave a Reply